קינוחיים לסוכרתיים

תוכן עניינים

סוכרת היא מחלה כרונית המשפיעה על יכולתו של הגוף לווסת את רמות הסוכר בדם. אנשים עם סוכרת צריכים להיות מודעים לתזונה שלהם כולל, כמובן, על צריכת המתוקים, אולם זה לא אומר שחייבים לוותר על קינוחים. סוכרתיים יכולים לשמור על בריאותם ועל רמת סוכר מאוזנת בדם  ועדיין ליהנות מקינוח טעים. המודעות לסיכונים באכילת סוכר, לכלל האוכלוסייה, גוברת והולכת ויש כיום הרבה תחליפים מצוינים שניתן להכין איתם קינוחים  וגם קינוחים לסוכרתיים.

האם מותר לסוכרתיים לאכול קינוחים?

לסוכרתיים מומלץ להימנע מצריכת סוכרים פשוטים כמו דבש, סוכר לבן וחום, סוכר קנים ושתייה ממותקת, להפחית ואף להגביל צריכת פירות מתוקים ומזונות המכילים סוכר מוסף כגון עוגות ועוגיות. אי-אכילת מתוק היא אכן גזירה קשה אבל כשקשה לעצור את החשק, יש כמה דברים שאפשר לאכול. ראשית שוקולד מריר. צריכה מתונה של שוקולד מריר היא פתרון אפשרי למי שמרגיש שהוא "חייב מתוק". הוא מופחת סוכר, פחמימות וקלוריות יחסית לשוקולד חלב וכדאי להעדיף אותו עם 70% קקאו מינימום ולהסתפק בכל פעם ב-3 גר'.

אז קינוחים לסוכרתיים על בסיס שוקולד מריר הם אפשרות טובה לחולי סוכרת. קחו לדוגמא בראוניז ללא סוכר וללא גלוטן. יש בו שוקולד מריר 85%, ממתיק במקום סוכר, קמח שקדים במקום קמח לבן וקורנפלור.  דוגמא נוספת במסגרת קינוחים לסוכרתיים הוא האפרסק. הוא מאט את עליית הסוכר בדם ומחקרים אף הראו שהוא תורם לאיזון הסוכר.

אייר קפה - קולינריה גם לחולי סוכרת

חולי סוכרת מהווים חלק לא קטן מהאוכלוסייה בישראל, כמיליון איש בישראל נמצאים במצב בריאותי הקשור במחלת הסוכרת. נהוג לחלק את מצבי המחלה לשלוש: אנשים הנמצאים במצב טרום סוכרתי, אנשים החולים בסוכרת מסוג 1 ( סוכרת נעורים) ואנשים החולים מסוכרת מסוג 2. מרגע גילוי המחלה, המשפיעה בצורה כבירה על תפקוד הגוף ומערכת הדם, על החולים לבצע שינויים ניכרים באורח החיים שלהם.


מעבר לבדיקות רפואיות והליכים נוספים כמו צריכת אינסולין חיצוני, על החולים בסוכרת לשים לב לאוכל שהם צורכים. בשונה מכלל האוכלוסייה, על אנשים סוכרתיים להקדיש תשומת לב מיוחדת לכמות ולסוג הפחמימות שהם צורכים בשגרה. בלא מעט סוגי פחמימה נמצאות רמות גבוהות של סוכרים בעלי אינדקס גליקמי גבוה, כלומר שהם עלולים לגרום לעלייה חדה ברמות הסוכרים בדם. אותה עליה עלולה להשפיע לרעה על חולי סוכרת ולפגוע בבריאותם. לכן, עליהם לבחון כל סוג פחמימה שהם אוכלים מקרוב ולוודא שהם יוכלו לאכול אותה ללא חשש.

חולי סוכרת ומסעדות איטלקיות = שידוך מוצלח?

לצערנו, פעם רבות על חולי סוכרת לוותר על בילוי במסעדות איטלקיות משום שהן לא מציעות להם מנות מתאימות עבורם. כידוע, המטבח האיטלקי מתקיים על טהרת הבצקים: פיצות, פסטות, רביולי, ניוקי ואפילו קינוחים רבים מתבססים על בצקים. כל אותם מאכלים הם מאכלים שחולי סוכרת פשוט לא יכולים להנות מהם.

בשביל לשנות את המצב, מסעדת "אייר קפה" הצטרפה למיזם המיוחד של זאפ רסט יחד עם לירן מידן, נטורופתית מוסמכת, בשם "החופש לאכול". למיזם יש מטרה אחת – להגיע לכמה שיותר מסעדות שונות ברחבי הארץ ולעודד אותן לבצע שינויים במנות מסוימות בכדי שיתאימו גם לחולי סוכרת. המהלך הזה מוביל לרווח כפול: המסעדות חושפות את עצמן לקהל לקוחות חדש לגמרי שיוכל להגיע אליהן באופן קבוע, בעוד שהלקוחות נהנים מאוכל טעים ובריא שלא מסכן אותם.

הצעדים של מסעדת "אייר קפה" למען חולי הסוכרת

לשמחתנו הרבה, מסעדת "אייר קפה" הסכימה להצטרף לפרויקט המיוחד ושינתה כמה מנות דגל כך שיתאימו גם לחולי סוכרת. השינויים התבצעו בחלק נרחב מהתפריט, החל ממנות הפתיחה שהותאמו לסוכרתיים כמו מנת הקרפצ'יו סלמון או החציל הטחינה, ועד למנות עיקריות מעוררות תיאבון כמו פילה דג ( לברק או סלמון ) עם תוספת שעועית או מנת פסטה איכותית שעשויה מקישואים! גם בגזרת השתייה החמה הסוכרתיים יוכלו להנות, משום שהמסעדה הוסיפה לבר שלה חלב סויה ללא תוספת סוכר.

 
הצעדים שנקטה המסעדה הם משמחים ומאפשרים לחולי סוכרת ובני משפחותיהם להגיע למסעדה בראש שקט ובידיעה שלכל היושבים סביב השולחן יש מה לאכול. עבור החולים מדובר בהרבה יותר באוכל, מדובר בהרגשה שהם רצויים ושיש מקום שנותן מענה לצרכים שלהם.

אני רוצה להגיע למסעדה! מה עליי לעשות?

עשינו לכם חשק לבקר במסעדת "אייר קפה" המעולה? נהדר! כל מה שאתם צריכים לעשות זה להתקשר למסעדה ולהזמין מקום ביום ושעה שנוחים לכם. בזמן ביצוע ההזמנה, אנחנו ממליצים לכם להגיד להם שהגעתם דרך הפרויקט המיוחד של זאפ רסט, בכדי שידעו שלקוחות סוכרתיים בדרך אליהם ושהם צריכים להתכונן בצורה מיוחדת להגעתכם.

אהבתם את התוכן? נשמח אם תשתפו!

Facebook
Twitter
WhatsApp